3.2 Persoon archiveren

Deactiveren #

Indien een persoon niet meer actief binnen de afdeling of project kan u een persoon archiveren. Hierdoor verdwijnt de persoon in kwestie uit diverse overzichten, maar blijft deze in het systeem aanwezig. Wanneer u een persoon deactiveert, kan u de gegevens niet meer bewerken. Ik kan ten allen tijden de persoon terug activeren indien nodig. De status van de persoon in kwestie u rechtsboven in het formulier van de persoon.


Door op het pijltje na te status te klikken, krijgt u toegang tot het status veld. Daar kan u de status aanpassen naar “Inactief”. Wanneer u op opslaan klikt zal de persoon gedeactiveerd worden. De gegevens zijn nu niet meer bewerkbaar. Bovenaan krijgt u nu een slotje te zien, met een melding dat de persoon gedeactiveerd is.


Gearchiveerde personen terugvinden #

Gearchiveerde personen kan u terugvinden het overzicht “Deelnemers & vrijwilligers”. Naast de titel klikt u op het pijltje. Hier kiest u voor “Inactieve deelnemers” of “Inactieve vrijwilligers”.


Persoon opnieuw activeren #

Om een persoon opnieuw te activeren, navigeert u naar het formulier van de persoon. In de actiebalk kiest u voor activeren. De persoon zal nu terug zichtbaar zijn in de desbetreffende overzichten.