2.2 Deelnemers & vrijwilligers toevoegen aan activiteitmoment

Overzicht registratie aanwezigheden

Bestaande personen & "anonieme" personen toevoegen #

Per activiteitmoment kan u aangeven wie deelnemer en wie vrijwilliger was. U kunt personen registreren op naam of personen anoniem registreren in de vorm van een getal.
U kan beide methode ook combineren.

Het totaal aantal deelnemers en vrijwilligers wordt automatisch berekend aan de hand van de som van deelnemers en vrijwilligers die toegevoegd zijn op naam en het aantal andere deelnemers/vrijwilligers. Deze berekening gebeurd automatisch in de achtergrond.

Per activiteit kan aangegeven worden of een persoon deelnam als deelnemer of vrijwilliger, ongeacht het statuut dat de persoon meekrijg in zijn fiche. Een persoon kan echter nooit zowel deelnemer als vrijwilliger zijn op één zelfde activiteitmoment. Als een persoon reeds geselecteerd is als deelnemer, en u selecteert deze ook bij vrijwilligers, zal deze verdwijnen als deelnemers, en visa versa.

Nieuwe personen toevoegen #

Deelnemers en vrijwilligers die nog niet bestaan in het systeem, kan u rechtstreeks vanuit het activiteitenformulier toevoegen. Indien de naam die u zoekt niet beschikbaar is, krijgt u de optie om een nieuw persoon aan te maken. Rechts in beeld verschijnt een snelle invoer venster. Hier kan u de gegevens van de desbetreffende persoon ingeven. Daarna kan u selecteren of de persoon binnen deze activiteit fungeert als deelnemer of vrijwilliger.

Nieuw persoon aanmaken vanuit activiteitmoment