1.3 Begrippenlijst Sohub

Hier kan u een lijst vinden van begrippen die gebruikt worden binnen Sohub en deze documentatie. 

 

Overzicht/Weergave #

Een overzicht of een weergave is een lijst van items. In deze lijst worden bepaalde gegevens van de items in kwestie overzichtelijk weergegeven. Dit overzicht is steeds de start om een nieuw item aan te maken.

Item #

Dit kan zowel een persoon, activiteitmoment, locatie, … ect zijn. Het is een stukje info dat aangemaakt kan worden in Sohub.

Formulier #

In een formulier bewerk je de gegeven van een item. Alle formulieren binnen sohub hebben een gelijkaardige layout.

Actiebalk #

De actiebalk geeft weer welke functie mogelijk zijn op de huidige pagina. Veel voorkomende functies zijn “Nieuw”, “Opslaan” of “Verwijderen”.

 

Eigenaar #

Elk item in Sohub heeft een eigenaar. Dit is bijna altijd een team. Alle leden van het team hebben toegang tot dit stukje data. De eigenaar wordt steeds rechtsboven weergegeven in een formulier.

 

Persoon #

Een persoon zijn zowel deelnemers als vrijwilligers. Zo kunnen gekoppeld worden aan activiteitmomenten. Afhankelijk van u organisatie kan u specifieke info toevoegen aan de persoon in kwestie.

 

Team/Afdeling/Project #

Het team is de groep mensen waar je data mee gedeeld wordt. Dit kan per item verschillend zijn. Afhankelijk van je organisatie is een team op basis van een afdeling of project. Meer info omtrent wie toegang heeft tot welke data vind u hier.